Hårmineralanalys

Ett blodprov kan ge svar på mycket, men kan också dölja. Det man inte letar efter hittar man inte. Man kan ha en brist, men denna kamoufleras. Säkraste sättet att få svar på mineralbalans eller obalans i kroppen, är med hjälp av hårmineralanalys. Det som finns eller inte finns i kroppen ser man i hårprovet.
En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad översikt över din mineralstatus samt balansen mellan olika näringsämnen. Du får också en översikt över eventuella förekomster av tungmetaller som t ex kvicksilver, bly och arsenik. Analysen ger dig även översikt över din hormonella balans som visar hur din sköldkörtel och dina binjurar mår. Du får veta om du är en slow eller fast ämnesomsättare som är din metaboliska typ och hur det påverkar din kropp. Analysen visar din näringsstatus i kroppen upp till 8 veckor tillbaka i tiden till skillnad från ett blodprov som  endast visar status just den sekund som du tar provet. Urinprov mäter bara vilka och hur mycket mineral som utsöndras just då.
Om ditt hår är blekt eller permanentat så behöver du vänta i 2 månader innan du kan göra en analys. Använd inte heller medicinska schampon som head & shoulder eller saltspray 2 veckor innan. Hårprodukter som har mineraler i sig kan göra att resultatet blir felaktigt.

Vill du läsa mer om hårmineralanalys och hur det går till, klicka på länken:
https://halsanstecken.se/blogg/vad-ser-vi-i-en-h%C3%A5rmineralanalys

Priser:

Hårmineralanalys, ett tillfälle 30 min, en analys och 60 min. för att gå igenom svaret. 2295 kr

Boka