För din kropp

Djupgående muskel- och bindvävsbehandling

Grunden för välbefinnande och rörlighet är att ha en följsam bindväv. Det är ca 16% av vår kroppsvikt som är bindväv (fascia) och den finns i stort sett överallt i kroppen, runt muskler, runt organ, mellan cellerna, i blodkärlen, i senor och i underhuden. När bindväv växer till och blir förtätad minskar rörligheten och det kan kännas som du har tagit på dig en för liten kostym, det spänner och drar i vävnaden när du rör på dig. Cirkulationen och näringstillförseln blir sämre och till slut så får du smärta. En torr binväv blir stel och orörlig medan en fuktig och blöt fungerar alldeles utmärkt!
MagicPot arbetar med RF, vakuum och LED-ljus. RF (radiofrekvens 0,8 MHz) genererar värme som ökar syre- och näringstillförsel samt ämnesomsättning. Vakuum ger en effektiv bindvävsmassage samt ökar lymfflödet och går att likna med koppningsmassage. LED-ljus ökar cirkulationen som leder till att näringsämnen och syre får lättare att nå ut till mjukdelarna vilket stimulerar läkeprocessen. 
Exempel på tillstånd som man framgångsrikt behandlar med vaccummassagen (MagicPot) är ledproblem, fibromyaligi, ärrproblem, kramptillstånd och cirkulationsproblem. Med MagicPot bör du känna ett resultat redan efter 1-2 behandlingar som dessutom är längre bestående. Det är bra att dricka vatten innan behandlingen för att behandlingsresultatet ska blir så bra som möjligt.

Priser: 

550 kr

Boka

Koppning (TKM)

Koppning enligt den kinesiska medicinen är en av de äldsta behandlingsformerna. Med koppning bildas vakkum som ger ökad cirkulation till dina muskler och bindväv. Den används vid olika typer av smärtsymtom och är en mycket effektiv behandlingsmetod för problem med nacke, axlar, ländrygg mm. Behandlingen ger blåmärken som kan hålla i sig ca 1 vecka, det är inget farligt utan resultat av en effektiv behandling.

Priser:

30 min 450 kr

Boka

Kinesiology Taping

Kinesiology Taping utvecklades av en kiropraktor i Japan vid namn Kenzo Kase. Det är ett enkelt sätt att behandla för att optimera kroppens funktion under återhämting men används mest för att lindra smärta och optimera rörelsefunktionen. Tejpen reducerar även ödem och inflammation. Tejpen skickar en ny information till hjärnan via receptorerna i huden och med hjälp av den nya informationen ändras signalen och kroppen tolkar den på ett annat sätt. Enkelt förklarat så talar tejpen om för hjärnan när rörelsen är rätt och när den är fel. Den kan användas som en egen behandling men jag använder den oftast i samband med massage för att få ett bättre resultat.

Priser:

30 min 200 kr

Boka