Den magiska MagicPot

By Annica Larsson / on 7 september 2016

 

MagicPot är producerad och utvecklad i Syd korea som är ett av världens mest framstående länder i fråga om utveckling av såväl teknologier som produkter i dag. MagicPot lanserades i Sverige 2013, medan den första upplagan av utrustningen presenterades för 5 – 6 år sedan. Teknologin i sig har funnits i ca 20 år, så den är inte någon nyhet. Det är ca 22 stycken som har MagicPot i Sverige och av dem så är Hälsans Tecken den enda i katrineholm. MagicPot är en tidseffektiv och resultatinriktad muskelbehandling och med den moderna tekniken så kan vi behandla dig snabbare och med ett bättre resultat.
En stel och värkande muskel beror ofta på att det finns en blockering med bristfällig cirkulation som skapar underliggande problem som huvudvärk, axelvärk och ryggvärk. En terapeuts arbete handlar mycket om att lokalisera dessa blockeringarna och att bearbeta muskeln så att den får igång cirkulationen igen. Det är i det läget som det ofta kan göra ganska ont, för det krävs mycket värme för att kroppen skall svara med att få igång cirkulationen. 
Den moderna tekniken med vakuum för att lösgöra en muskel som fastnat och radiofrekvens som genererar så pass mycket värme på kort tid så att blockeringar helt kan försvinna på en enda behandling är den senaste utvecklingen inom muskelterapi. Även du som lider av ­fibromyalgi kommer att kunna fi­nna den här
behandlingen acceptabel då jag som terapeut inte behöver använda kraft på din kropp.
Att använda  radiofrekvens och vakuum i kombination är unikt på så sätt att de kompletterar varandra. Radiofrekvens värmer musklerna djupt ner och vakuum lyfter upp hud och bindväv så att radiofrekvensvågorna kan tränga längre ner. Detta gör att smärtan minskar och musklerna blir mjuka och samarbetsvilliga samt ger en bra cirkulation.
I MagicPot finns även LED-ljus vilket ger en positiv effekt på kroppen med ökad cirkulation som leder till att syre och näringsämnen får lättare att nå ut till kroppens mjukdelar vilket stimulerar läkeprocessen. Samtidigt som mjukdelarna får mer näring och syre så transporteras slaggprodukterna bort. Forskning med LED-ljusets effekt med LED-ljusterapi har bland annat gjorts av NASA.