Skapa nya rutiner

By Annica Larsson / on 20 januari 2016

Så här i början på året så brukar träningsanläggningarna vara fulla av människor som vill förändra sitt liv med att äta nyttigt, träna och vara sunda. Helt plötsligt så ska vi äta nyttig mat, vi ska träna 3-4 ggr per vecka och det brukar gå från 0-100 på en gång. De flesta brukar stå ut någon månad för att sen hamna där man var innan.
Att återgå till det vi är vana vid är inte så konstigt för vår hjärna jobbar med alla nya rutiner framme i pannloben och den kräver mycket energi, så pass mycket att om vi gör för många förändringar så kan vi till slut må både fysiskt och psykiskt dåligt p g a alla nya rutiner. Hjärnan jobbar mycket heller med rutiner som vi redan kan och vet bak i lillhjärnan och den kräver nästan ingen energi alls.
När du vill förändra något i ditt liv t ex att börja träna så gör små förändringar och tänk på att den tiden du ska lägga på träning måste du ta från något annat. Så med små förändringar och några åt gången så brukar det bli ett varaktigt bra resultat! Att skynda långsamt är det bästa för det är ju en ändring för livet du gör! Lycka till!