Min hårmineralanalys

Idag vill jag berätta om min hårmineralanalys som jag gjorde i slutet på september 2019. Som många av er troligtvis vet så är jag landsvägscyklist och tillbringar väldigt mycket av min lediga tid på cykeln. Under de två senaste åren så har jag märkt av att jag har fått mer och mer spända muskler och framför allt i benen och försöka träna cykel och bli bättre och snabbare funkar inte när benen redan är trötta och inte orkar! Jag har även haft några olika ställen på armarna som ibland har kliat något fruktansvärt utan att det finns ett endaste utslag eller märke som kan klia.
I början på 2019 så gjorde jag ett av Werlabs hälsotest (blodprov) utan att det hittades minsta fel. Jag bestämde mig för att göra en hårmineralanalys eftersom du ser längre tillbaka i tiden (ca 8 veckor). Eftersom jag har gjort två analyser (den 1:a längst till vänster och den 2:a längst till höger) vid det här laget så kan jag jämföra dem och visa hur pass mycket bättre de blivit i min mineralstatus och balansen mellan dem.
Mitt problem med de spända musklerna beror på att jag hade alldeles för högt kalcium i min kropp (stapel nr 1) och kalcium är det mineralet som gör att muskler drar ihop sig och blir spända. Jag hade även alldeles för högt koppar (stapel nr 5) och det var troligtvis det som gav klådan på armarna.
Jag har följt kostråden jag fått och ätit de kosttillskott som rekommenderades mig och jag kan säga att det är en otrolig skillnad! Benen fungerar och det går att slappna av i kroppens övriga muskler. Klådan på armarna är borta och jag känner mig väldigt mycket piggare och på bättre humör. Så har du problem som du inte riktigt vet vad de beror på så kan jag varmt rekommendera dig att göra en hårmineralanalys.