Kompressions plagg och stödstrumpor

Solidea kompressionsplagg

Svullna underben kan vara tecken på allvarlig sjukdom, eller bara berätta att de gärna skulle vill ligga på pallen en stund.
Om du står rakt upp och ner tillräckligt länge kommer underbenen att bli lite större.
Det beror på att venerna - blodkärlen som transporterar tillbaka blodet till hjärtat - behöver hjälp av musklerna för att tömma sig effektivt.
Med åren kan klaffarna som stoppar blodet från att flöda i fel riktning dessutom bli lite sämre. Om man har synliga åderbråck - utbuktande vener - på benen är risken större för svullna ben.
Om man arbetar stående är det klokt att använda enkla klass 1 kompressions strumpor eller leggings för att minska besvären och hjälpa venerna göra sitt jobb.
- Står man mycket och har anlag för åderbråck, då är det jättesmart att införskaffa ett par strumpor som hjälper flödet.
Stödstrumpor är inte bara till för gamla tanter, idag används kompressions strumpor och plagg oftast i förebyggande syfte.
Du hittar bekväma, snygga strumpor i olika modeller eller om du föredrar leggings, stay-ups, det finns något som passar för alla. Hos mig kan du köpa Solidea och det är ett bra märke från italien.