Hur hårmineralanalysen hjälpte mig!

Det bästa verktyget för att se hur din kropp mår!

Skillnaden mellan hårmineralanalys och ett blodprov är att i blodet så är svaret en nulägesanalys medan håret som är en vävnad kan se hur kroppen och din hälsa är och har varit de senaste ca 8 veckor tillbaka i tiden.
Jag har själv fått en stor nytta av hårmineralanalsysen där mina symptom som jag har haft fått svar på varför och vad jag kan göra åt dem.

Vi börjar från början. I november 2020 var jag tvungen att dra ut en tand i nedre käken på vänster sida för att en av mina visdomständer har växt fel och gjort att det blivit ett område där det inte går att göra rent. De senaste åren har tandläkaren sett att benet under tänderna inte mår bra så det var dags att dra ut tanden. Eftersom jag tuggar maten mest på vänster sida började jag nu tugga på höger sida. Efter någon månad så började jag känna att jag hade en ömhet och att det gjorde ont på höger sida. Jag är ju massageterapeut och kopplade ihop smärtan med triggerpunkter i käkmusklerna på grund av att jag använde dem mer nu än förut. I mitten på mars var problemet nästan outhärdligt och smärtan var fruktansvärd! Nu började jag även känna att det var något som rann i bihålan på höger sida och lukten som kom ibland var rena kadaverlukten. Det var nu jag började förstå att det inte var något direkt fel på mina muskler utan snarare att det troligtvis var en tandinflammation på höger sida. Samtidigt upptäckte jag att jag hade ett väldigt högt blodtryck så jag tog kontakt med vårdcentral och fick komma på undersökning. Det togs prover men hittade inget fel utan endast högt blodtryck men ingen orsak. De skickade en remiss till öron, näsa, hals för att kolla min bihåla men inte heller där hittade de något fel. Tandläkaren tyckte att jag skulle avvakta eftersom den värsta smärtan hade gått över. Mina symptom var otroligt obehagliga hjärtklappning, högt blodryck, yrsel, muskelkramper, spänningar, oro och ångestattacker och svettningar på nätterna. Jag kan ärligt säga att jag inte riktigt kände igen mig själv och vissa kvällar när jag gått och lagt mig så tordes jag knappt somna för jag visste inte om jag skulle vakna nästa dag pågrund av allt obehag som fanns i kroppen.

En natt satt jag på akuten mellan 23-04 med hjärtklappning och högt blodtryck inte heller där hittades något problem trots EKG, blodprover, syresättningsmätning mm, allt var perfekt. Det enda man såg var högt blodtryck.

Några veckor innan så hade jag skickat in en hårmineralanalys och när jag fick svaret på den så kunde jag andas ut, där stod alla mina symptom uppräknade! I min mineralprofil så har jag just nu högt kalcium, högt natrium och lågt magnesium. Förhållandet mellan natrium och magnesium är högt där symptomen är just ångest, muskelkramper, hjärtklappning och ökad svettning. Ett högt kalcium ger symptom med ledstelhet och där hela kroppen blir spänd även dina blodådror (högt blodtryck). Högt natrium är till följd av emotionell stress eller en varningsreaktion till följd av biologisk stress som till exempel en inflammation. Nu vet jag ju vad jag ska göra för att få tillbaka min mineralbalans och bli frisk igen. Vad hände med tanden som skapade allt detta? Jo den är också borta.

Det jag vill förmedla med min berättelse är att hårmineralanalys är ett helt otroligt verktyg för att hålla koll på din hälsa och framför allt hur man kan hjälpa sig själv att må sitt bästa jag. Jag har med jämna mellanrum de senaste åren gjort analyser för att se att min kropp mår bra och jag kan även förebygga diverse sjukdomar genom att göra en balansering.
https://halsanstecken.se/min-blogg/h%C3%A5ret-ger-svar