Hårmineralanalys

 

Undrar du varför? 
- Du är ständigt trött?
- Din träning ger inte förväntat resultat?
- Du alltid är sugen på choklad eller annan föda?
- Du har svårt att bli gravid?
- Du har svårt att slappna av?
- Du har sömnproblem?
- Du har svår PMS?


För vem?

Alla kan ha nytta av att göra en hårmineralanalys och framför allt om du har problem som du inte kommer tillrätta med. Resultatet ger dig inblick i den egna hälsan. Mest nytta är det för dig som:
- Mår dåligt utan att hitta orsaken
- Stressar mycket, både fysiskt och psykiskt
- Äter en obalanserad kost
- Tar kosttillskott
- Om du vill förebygga sjukdomar
- Om du är intresserad av din hälsa och vill må ditt bästa jag

En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad översikt över din mineralstatus samt balansen mellan olika näringsämnen. Du får också en översikt över eventuella förekomster av tungmetaller som t ex kvicksilver, bly och arsenik. Analysen ger dig även översikt över din hormonella/endokrina balans och din metaboliska typ och hur det påverkar din kropp. Det betyder att du får veta om du är en slow eller fast ämnesomsättare och hur din sköldkörtel och dina binjurar mår.
Analysen visar din näringsstatus i kroppen upp till 8 veckor tillbaka i tiden till skillnad från ett blodprov som endast visar status just den sekund som du tar provet. Urinprov mäter bara vilka och hur mycket mineral som utsöndras just då.
Hårmineralanalys har använts sen 1990-talet i sverige och är ett samarbete mellan Alpha-Plus, Nutri-Tech och Trace Elements i USA, som har gjort analyser sen 1984.
I analysen får du även rekommendation på vilken mat du skall äta och/eller utesluta.