Tibetansk Faceliftmassage

Den som har grundat den här behandlingsformen heter Chrystal Stokholm Larasse. Chrystal levde under en tid på ett tibetanskt center i USA där den här massagetekniken skapades.
Det är en helt underbar behandling där du får den ultimata avslappningen! Under fyra behandlingar där alla är olika men ändå beroende av varandra bearbetas 14 meridiander och ca 90 muskler i ansiktet, hårbotten, halsen och nacken. Den lämnar huden i sitt bästa skick: avslappnad och mjuk med en frisk lyster, väl syresatt samt en helt ny spänst. Den tibetanska ansiktsmassagen är en kombination av bindvävsmassage, lymfdränage, akupressur och oljemassage. Behandlingen ger dig ett naturligt facelift.
Tibetansk faceliftmassage passar dig som har spänningshuvudvärk, ögontrötthet, eksem, acne, spända käkar, sömnsvårigheter, trött livlöshud eller dig som vill ha den ultimata avslappningen.
Det optimala är att gå en kur på fyra behandlingar med max tre veckors mellanrum. Därefter går du fyllnadsbehandlingar som ska göras inom två månader.

Ansiktsmassage med MagicPot - Naturligt Facelift

En underbart skön behandling där MagicPot djupbearbetar linjer och trötta partier i ditt ansikte med vaccum som påverkar bindväv och hjälper lymfan, radiofrekvens leder ner värme i vävnaden & rött LED-ljus som påverkar fettcellerna. Du får en bindvävsmassage som ger dig en hudåtstramning samt en ökad elasticitet och resultatet blir ett Naturligt Facelift. Allt vi är med om i livet sätter sina spår. Spänningar och stress ger oss det linjer och rynkor vi har. Ansiktsmassage med MagicPot bidrar till att få dina käkmuskler, tinningar och övriga muskler i ansiktet att slappna av.
Det här är en superskön massage som ger ditt ansikte ett Naturligt Facelift där du ser en omedelbar effekt.
Det är viktigt att dricka vatten innan behandlingen för att få bästa resultat!

MagicPot en djupgående behandling

Grunden för välbefinnande och rörlighet är att ha en följsam bindväv. Vi har ca 16% av vår kroppsvikt som är bindväv (fascia) och den finns i stort sett överallt i kroppen, runt muskler, runt organ, mellan cellerna, i blodkärlen, i senor och i underhuden. När bindväv växer till och blir förtätad minskar rörligheten och det kan kännas som du har tagit på dig en för liten kostym, det spänner och drar i vävnaden när du rör på dig. Cirkulationen och näringstillförseln blir sämre och till slut så får du smärta. Detta leder till att det växer ännu mer bindväv och sen är den onda cirkeln igång. Du vet hur det är med en torr disktrasa, fungerar inte så bra att torka med men blöter du den i vatten så fungerar den bra. Vår binväv fungerar ungefär på samma sätt. En torr binväv blir stel och orörlig medan en fuktig och blöt fungerar alldeles utmärkt.
MagicPot arbetar med RF (radiofrekvens 0,8 MHz) som genererar värme som ökar syre- och näringstillförsel samt ämnesomsättning.
Vakuum som ger en effektiv bindvävsmassage samt ökar lymfflödet. Vakuum går att likna med koppningsmassage.
LED ljus som ökar cirkulation som leder till att näringsämnen och syre får lättare att nå ut till mjukdelarna vilket stimulerar läkeprocessen.
Exempel på tillstånd som man framgångsrikt behandlar med vaccummassagen (MagicPot) är ledproblem, fibromyaligi, ärrproblem, kramptillstånd och cirkulationsproblem. Med MagicPot bör du känna ett resultat redan efter 1-2 behandlingar som dessutom är längre bestående.
Det är bra att dricka vatten innan behandlingen för att behandlingsresultatet ska blir så bra som möjligt. 

Käkledsbehandling/käkmassage

Har du problem med spända käkar och huvudvärk? Nu finns en käkledsbehandling/käkmassage som passar för dig med spänningshuvudvärk, migrän, nackproblem, tinnitus, dig som gnisslar tänder, har bettskena eller biter ihop käkarna och är stressad.
Behandlingen inleds med radiofrekvens/värme, vakuum och blått LED-ljus. Därefter ges en djupgående massage med fokus på käkpartiet med klassisk massage, triggerpunktsbehandling, massage inifrån munhålan och stretch av käkens muskler. En väldigt effektiv behandling!

Klassisk massage – massageterapi

Massage är en behandling av kroppens mjukdelar med syfte att påverka både kroppsliga och emotionella faktorer. Klassisk massage är en svensk behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Den klassiska massagen är handfast och djupgående och fungerar både läkande, förebyggande och lugnande. Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande.
Massageterapi är en vidareutveckling av den klassiska massagen till en behandlingsform för människor som har något problem i rörelseapparaten, som t ex problem i knä, höft eller axel. 

Lymfmassage

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem tillsammans med hjärtat. Under ett dygn bildas 2-4 liter lymfa och om systemet inte fungerar som det ska blir vätskan kvar i kroppen och ger värk samt svullnad. Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck samt strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen är en blandning av muskelmassage, andning, tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroser. Lymfmassage är en behandling som passar alla, men speciellt personer med någon svullnad, smärta domningar eller trötthetssymptom. Lymfmassage brukar även kallas för bantningsmassage eftersom vi masserar bort fett och vätska. Du kommer att känna dig lätt i kroppen efter massagen och det är en väldigt lugn och avslappnande behandling.
För dig som har problem med lymfsystemet är rekommendationen tre behandlingar med en veckas mellanrum för att sen underhålla med en behandling en gång i månaden.

Lotorpsmetoden/andningsterapi

Har du andningsproblem? För dig som har astma eller astmaliknande besvär, stressad andning, hosta eller KOL så finns en metod som heter Lotorpsmetoden. Den bygger på klassisk massage med inriktning på andningsmuskulaturen. De som har andningsproblem har en hög spänd bröstkorg som gör det svårt att andas ut. Massage med lotorpsmetoden ger en mer avslappnad lägre bröstkorg som ger en djupare andning. Metoden är väldigt effektiv och ger en bättre andning med mindre problem. Du får även hemövningar för att lära dig andas på rätt sätt.

Symptom på andningsrelaterade besvär: 
Tungt att andassvårt att få luft.
Svårt att ta djupa andetag, behov av att ta djupa andetag.
Det är som ett lock i strupen, hosta, heshet.
Ökad mängd slem och nästäppa.

Vanligtvis så räcker det med 3-4 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum, beroende på hur allvarligt problemet är. Lotorpsmetoden är varumärkesskyddad  och får bara användas av godkända terapeuter. Vill du läsa mer kan du besöka Janne Karlssons hemsida lotorpsmetoden.se Det är Janne som är upphovsmannen till metoden. Om du vill läsa mer om studierna som gjorts ihop med Sahlgrenska i göteborg så finns en studie som nyligen är sammanställd klicka på länken här nedanför så kommer du dit:

http://www.lotorpsmetoden.se/Forskning.php

Strain and counterstrain

Strain and counterstrain är en behandlingsform som är utvecklad av en osteopat i början på 1900-talet. I våra vanliga behandlingsmetoder försöker vi göra muskeln längre genom bl a stretch och massage. Med strain and counterstrain gör man tvärt emot för att hitta muskelns viloläge och bryta smärtimpulsen till hjärnan. Metoden passar bra till akuta besvär som ryggskott och nackspärr men passar också på långvariga problem. Den är lugn och avslappnande. Jag använder den som egen behandling eller i massageterpin för att komma djupare i massagen.

Kinesiology Taping

Kinesiology Taping utvecklades av en kiropraktor i Japan vid namn Kenzo Kase. Det är ett enkelt sätt att behandla för att optimera kroppens funktion under återhämting men används mest för att lindra smärta och optimera rörelsefunktionen. Tejpen reducerar även ödem och inflammation. Tejpen skickar en ny information till hjärnan via receptorerna i huden och med hjälp av den nya informationen ändras signalen och kroppen tolkar den på ett annat sätt. Enkelt förklarat så talar tejpen om för hjärnan när rörelsen är rätt och när den är fel. Den kan användas som en egen behandling men jag använder den oftast i samband med massage för att få ett bättre resultat.

Kinesisk koppning TKM

Koppning enligt den kinesiska medicinen är en av de äldsta behandlingsformerna. Med koppning bildas vakkum som ger ökad cirkulation till dina muskler och bindväv. Den används vid olika typer av smärtsymtom och är en mycket effektiv behandlingsmetod för problem med nacke, axlar, ländrygg mm. Behandlingen ger blåmärken som kan hålla i sig ca 1 vecka, det är inget farligt utan resultat av en effektiv behandling.